Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához.

https://www.mososzerkiraly.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3

http://aszf.fogyaszto-barat.hu/documents/1896/20180525141905_adatvedelmi.pdf

Menü

Mosószer fekete ruhákhoz, meg néhány extra praktika

A mosószer fekete ruhákhoz fontos eleme lehet otthoni higiéniai kelléktárának. Nem mindegy ugyanis, hogy a sötét textíliákat milyen módon próbálja tisztává varázsolni. Mosás előtt például érdemes az érintett kelméket hideg vízben áztatni, ez ugyanis kifejezetten jót tesz a színüknek, tovább képesek megőrizni egyenletes árnyalatukat, ráadásul a textilrostok is előkészülnek a mosáshoz, kisebb eséllyel történnek mikro sérülések. 

A jó öreg ecet természetesen a mosásban is főszerepet kap, hiszen az évezredes múlttal rendelkező csodaszer többek között ebben a tekintetben is segítségére lehet. Ha pár evőkanállal adagol a folyékony mosószer mellé, akkor még ragyogóbb lesz a végeredmény, ráadásul az ecetnek köszönhetően a makacs szöszök sem tapadnak meg az anyagokon. A mosódió sem rossz kiegészítő akkor, ha fekete ruhái épsége felett szeretne őrködni, így mivel teljesen allergénmentes mindenképp érdemes kipróbálnia.

A praktikáknak persze itt még nincsen vége. Elcsépelt, és némileg közhelyes lehet felhívni a figyelmét arra, hogy minden esetben alaposan ürítse ki a ruhák zsebeit, ám mégsem mehetünk el e mellett szó nélkül, hiszen a fekete kelmére tapadt zsebkendő daraboknál nincs idegesítőbb jelenség főleg akkor, ha a helyzet annyira súlyos, hogy az egész mosást lehet kezdeni, az elejéről. A mosószer fekete ruhákhoz óvja a színüket, hiszen kíméletes módon távolítja el a rostok közül a szennyeződéseket, de a biztonság kedvéért a mosódobba szerencsés, ha feketék esetén nem tesz be színes mosnivalókat is.

Az útmutató címkék egyébként mindig nagyon jó tanácsokkal szolgálnak, az adott textil kezelését illetően. Amelyiket kizárólag kézzel lehet mosni, ott tartsa magát ehhez, de a sötét ruhákat amúgy sem érdemes 40 Celsius fok felett tisztítani. Az optimális mosószer kiválasztása fekete ruhákhoz tehát elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy a mosás ne horrorisztikus élmény legyen, s hogy az adott textíliák mind tovább megőrizzék magas minőségüket, kiváló színárnyalatukat, rugalmasságukat. A fenti praktikák betartásával, alkalmazásával még inkább bebiztosíthatja a tisztítás folyamatát, így a jövőben nem kell aggódnia ruhái egészsége miatt.

Tartalomhoz tartozó címkék: mosószer fekete ruhákhoz mosószer